Jaki oczyszczacz powietrza wybrać do restauracji?

Na jakie aspekty życia wpływają zanieczyszczenia powietrza? Czy nowoczesne urządzenia jakimi są oczyszczacze będą w stanie wyeliminować zanieczyszczenia i czy warto korzystać z nich w restauracji?

Dlaczego zanieczyszczenia nie są dla nas korzystne?

Zanieczyszczenia powietrza negatywnie wpływają na wiele aspektów życia człowieka, obniżają odporność, samopoczucie, czy koncentrację. Być może nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale zanieczyszczenia powietrza, działają nie tylko na układ oddechowy, ale także na inne układy, szczególnie pyły pochodzące ze smogu, które przez  kompaktową wielkość z łatwością przedostają się do różnych miejsc w organizmie. Czy wiesz, że występowanie zanieczyszczeń, a szczególnie smogu, może negatywnie wpływać także na walory smakowe jedzenia i apetyt? Zanieczyszczenia zatem są zdecydowanie szkodliwe i źle oddziałują na nasz organizm, dlatego nie można ich bagatelizować.

Oczyszczacze- nowoczesny sposób eliminacji zanieczyszczeń

Na rynku polskim, szczególnie w profesjonalnych sklepach z łatwością znajdziemy zaawansowane  funkcjonalne urządzenia do sterylizacji powietrza jakim są oczyszczacze. Zastosowane w urządzeniach filtry i metody filtracji pozwalają na niemal całkowitą eliminację występujących w powietrzu zanieczyszczeń w tym tych pochodzących ze smogu. Oczyszczacze sprawdzają się jednak w pomieszczeniach, nie będą eliminować zanieczyszczeń na zewnątrz, ponieważ nie ma tam ograniczonej przestrzeni, jednak w pomieszczeniach będą jedną z najskuteczniejszych metod filtracji.

Oczyszczacze do restauracji czy to ma sens?

Prowadzisz restaurację i zastanawiasz się czy umieszczenie oczyszczacza będzie miało sens? Odpowiedź jest jedna: oczywiście, że tak. Zanieczyszczone powietrze, szczególnie w sezonie grzewczym, spaliny w dużym mieście, wszystko to może wpływać negatywnie nawet na odczucia smakowe naszych klientów. Dlatego wykorzystanie oczyszczaczy do powietrza w resteuracji jest jak najbardziej zasadne.

Jaki wybrać oczyszczacz powietrza do restauracji?

Jaki wybrać oczyszczacz powietrza do restauracji? Oczywiście nie będzie to tak łatwe jak w przypadku pomieszczeń we własnym domu, ponieważ przestrzeń jest tutaj najczęściej dużo większa. Najważniejsze parametry na jakie należy zwrócić uwagę to:

  • wydajność i powierzchnia oczyszczania
  • rodzaj zastosowanych filtrów i ich ilość
  • funkcje dodatkowe, jak jonizacji, czy nawilżanie
  • głośność pracy
  • wygląd urządzenia

Jeśli nadal mamy wątpliwości jaki oczyszczacz powietrza wybrać, najlepiej będzie skorzystać z oferty profesjonalnych sklepów, w których oczywiście możemy liczyć na profesjonalne doradztwo,a ilość modeli do wyboru sprawi, że z pewnością znajdziemy coś odpowiedniego. Warto postawić na sprawdzone marki, takie jak Sharp, Vestfrost, czy Fellowes. Zaawansowany oczyszczacz powietrza będzie w stanie wyeliminować, wszystkie te zanieczyszczenia, które negatywnie oddziałują na organizm człowieka. Ponadto posiadanie nowoczesnego urządzenia w restauracji może podnieść jej prestiż, a tym samym ocenę wśród klientów. Artykuł powstał we współpracy z GoodAIR.pl